Boek nu Boek nu Onderhoud stuntstep - Samcity - Alle tips voor onderhoud van je stuntstep

Onderhoud stuntstep

onderhoud stunTstep

Wil je maximaal plezier van je stuntstep hebben? Dan is het verstandig om je stuntstep regelmatig een onderhoudsbeurt te geven. Een onderhoudsbeurt bestaat uit het schoonmaken en invetten van bepaalde onderdelen van je step. Het kan ook nodig zijn onderdelen van je stuntstep te vervangen. Twijfel je hierover of wil je het onderhoud van je stuntstep uitbesteden? Je kunt altijd in onze shop je step laten checken. Alle in de shop aangeschafte producten m.u.v. griptape worden gratis gemonteerd.

handvatten stuntstep

Het is goed regelmatig te controleren of de handvatten (grips) nog goed vast zitten. Let ook goed op of de bar-ends niet kapot zijn. Bar-ends zitten aan het uiteinde van het stuur. Als de bar-ends ontbreken of kapot zijn, is het aan te raden nieuwe bar-ends te kopen. Ditzelfde geldt voor handvatten, die versleten zijn. Het is belangrijk tijdens het rijden optimaal grip te houden.

stuur stuntstep

Controleer tijdens het onderhoud van je stuntstep altijd of het stuur (bar) niet verbogen is en of alle lasnaden in orde zijn. Hiermee voorkom je dat het stuur kan afbreken tijdens het doen van stunts. Een stuur is los verkrijgbaar en eenvoudig te monteren.

Stuurklem stuntstep

De stuurklem (clamp) is een zeer belangrijk onderdeel bij de stuntstep. De klem moet stevig kunnen worden aangedraaid, zodat het stuur goed vast zit. Je kunt met een inbussleutel testen of de boutjes in het stuur voldoende aangedraaid zijn. Vet het schroefdraad van de boutjes in, zodat de klem strakker kan worden vast gedraaid. Het invetten van het schroefdraad voorkomt dat de bout vast komt te zitten in de klem. Als de kop is doorgedraaid, is het nodig het boutje of de klem te vervangen.

Deck lagers stuntstep

De lagers in het deck kunnen worden schoongemaakt met een droge doek. Vervolgens kunnen de lagers worden ingevet met kogellager vet. Als de lagers niet meer goed draaien of een tikkend geluid maken, raden wij aan nieuwe deck lagers aan te schaffen.

Deck stuntstep

Tijdens het onderhoud van je stuntstep mag de controle van het deck niet ontbreken. Een deck is een heel belangrijk onderdeel van de step. De cups van de deck lagers moeten worden schoongemaakt met een droge doek. Vervolgens moeten de cups worden ingevet met kogellager vet. Zitten er scheuren in het deck of is het deck zo ver versleten dat er scherpe randen ontstaan? Dan is het tijd om een nieuw deck aan te schaffen.

griptape stuntstep

Griptape wordt aangebracht op de bovenkant van het deck om uitglijden te voorkomen. Heeft de griptape onvoldoende grip, is het raadzaam de griptape te vervangen. In de shop kun je de oude griptape laten verwijderen en de nieuw uitgekozen griptape laten plaatsen. De kosten hiervoor bedragen €5,00.

Wielen stuntstep

De wielen van de step moeten altijd zonder speling in de voorvork (fork) en het deck draaien. Controleer of de assen vast zitten en draai deze indien nodig verder vast. Controleer ook of er geen scheuren in de wielvelg zitten en of het rubber goed vast zit. Loopt het rubber los van de velg of zit er een scheur in de velg? Dan raden wij aan een nieuw setje wielen te kopen.

Wiellagers stuntstep

Doordat de wiellagers veel klappen krijgen te verduren, is dit het meest kwetsbare onderdeel van een stuntstep. Controleer de lagers regelmatig op speling en een rinkelend geluid. Heeft de lager speling of maakt de lager geluid? Dan is het nodig de lagers te vervangen.

Cookie Verklaring Privacy Verklaring Studio Tempel